შოკოლადის მომზადების წესი

ქარხანაში მიტანისთანავე კაკაოს მარცვლებს ახარისხებენ და ფქვავენ. მუქი ყავისფერი მარცვლებისაგან მიიღება შოკოლადი. ფხვნილის ხელახალი გადამუშავებით მიიღება ე.წ სრესილი კაკაო, რომელსაც მაგალი წნევის ქვეშ ათავსებენ და იღებენ კააკოს ზეთს. დარჩენილი მასისაგან კი კაკაოს ფხვნილს ამზადებენ. სრესილ მასაზე კაკაოს ზეთის დამატებით მიიღებე უბრალო, მაგრამ გემრიელი საჭმელი შოკოლადი.
შოკოლადი ძალიან გემრიელი და კალორიულია (100გ_550კკლ). უცვლელად ინახება. მასში არის სტიმულატორები, თეობრომინი და კოფეინი (1-1,54%). მიკროელემენტები Na, K, Mp, P, Fe და ვიტამინები B1, B2, PP. დადგენილია, რომ შოკოლადი არომატი ფსიქიკაზე დადაებითად მოქმედებს, ხსნის გაღიზიანებას, ამშვიდებს ადამიანს და უბრუნებს სულიერ წონასწორობას.

0 comments:

Отправить комментарий